Förbannad

Blir så trött när jag tänker på hur man tar tag i problem i det här landet. Många människor mår dåligt och det kan yttra sig i att man börjar missköta sitt jobb, dricker för mycket, begår brott, blir överviktiga, får bulimi/anorexi, orkar inte lägga ner tillräckligt med tid och energi på sina barn eller djur, som kanske behöver extrastöd för diverse saker, ekonomiska problem m.m. Den enkla lösningen då är att sparka dom, klassa dom som alkisar, tjockisar eller ta deras barn och djur ifrån dom. Så, då var problemet löst. Möjligtvis kan man skriva ut antidepressiva också och ge rådet att dom ska ta en promenad om dagen. Ännu bättre. Man kan ju också betala flera hundra per gång för att prata med en terapeut, som man kanske har råd med två gånger. Särskilt när man antagligen har så mycket pengar över när man är arbetslös, alkis och lägger pengar på piller och särskilt när man kanske knappt orkar upp ur sängen på morgonen eller är konstant full, så man inte kan köra till terapeuten ens. Piller som skrivs ut kan man dessutom överdosera om man känner att man verkligen inte orkar med livet längre och man blir dåsig och trött och orkar verkligen inte ta tag i sitt liv.

SE GRUNDPROBLEMET!

Många mår inte psykiskt bra p.g.a. diverse omständigheter, som dom behöver hjälp att få rätsida på. Jag tycker alla borde få ha ett terapeutsamtal gratis per år och att det ska vara billigare överhuvudtaget att prata med någon professionell. Märker man att någon mår dåligt, då ska dom få gratis samtal udner en tid framöver. Det kostar säkert jättemycket pengar, men om man räknar på 10 år, så tror jag det kommer löna sig i slutändan. Jag är övertygad om det. Hembesök av terapeut borde också vara mer vanligt. Förekommer det ens?  

Vi vanliga människor vet inte vad vi ska säga och göra för att hjälpa dom som är deprimerade och vi blir också drabbade när människor i vår närhet mår dåligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0